Featured Video Play Icon

* A Ralleu uns desconeguts han disparat a un conseller municipal. Els fets van passar el passat 24 d’agost, quan uns desconeguts van disparar a la porta de la granja del conseller municipal Franck Aparhamian, proper al batlle  Yves Dourliach. El poble, situat a l’Alt Conflent, a les garrotxes, té només 20 habitants. Franck Aparhamian, que treballa com a metge del SAMU a Perpinyà, es mostra perplex, ja que assegura:No tinc enemic, ni negoci, no he rebut un correu preocupant,  ni cap reclamació, estic més desconcertat que alarmat. Espero descobrir els motius d’aquest atac‘. La gendarmeria d’Oleta es l’encarregada de l’enquesta per intentar descobrir  a l’atacant i el seu mòbil.

* La prefectura demana als nord-catalans màxima prudència per evitar incendis. Segons sembla, la tramuntana continuarà bufant aquest cap de setmana, i això fa que, el risc de produir-se un incendi sigui molt alta.  A més no plou, i el departament pateix una forta sequera. Per això la prefectura recorda que ‘La meitat dels incendis forestals són d’origen humà i són causats per activitats humanes.’. El darrer incendi de Banyuls de la Marenda, encara està sota supervisió. Consulteu la web de la direcció departamental de prevenció d’incendis, on posen al dia, totes lesinformacions, així com el mapa on hi ha més risc que es declari un incendi. Recordeu també que si provoqueu un incendi us poden multar e inclús enviar a la presó.

* Els carters de la Poste es posaran de vaga dilluns. El sindicat CGT dels serveis postals ha fet una crida a tots els carters nord-catalans a fer vaga dilluns. La causa d’aquesta vaga es l’oposició a una nova reorganització de La Poste. El sindicat espera que la vaga afecte principalment al centre de la Poste de Toluges, del qual també depenen Canoes i el Soler. De fet el sindicat ha dipositat un preavís il·limitat de vaga. Els carters que facin vaga tenen dues cites: una al centre de la Poste de Toluges a les 8h30 i a les 10h 30 al centre de Perpinyà Nord. La direcció regional de la Poste, assegura que aquesta nova reorganització de la feina, es deguda a la disminució del correu postal, que segons diu,representa d’un 5 a un 7% cada any‘.

*Avui us presentem el vídeo de la Marxa dels Vigatans. Una marxa que va tenir lloc ahir divendres al vespre, dedicada enguany als votants de l’1 d’octubre . La Marxa dels Vigatans és una festa de llibertat. Commemora els fets del 1714 i reivindica la necessitat de recuperar les llibertats nacionals.

Sota la imatge simbòlica d’un gran feix de llum, representa també el compromís amb la memòria dels homes i dones que, de forma anònima, van dedicar i dediquen el seu temps a fer créixer el país que volem, sempre millor. Aquesta marxa està organitzada per Òmnium Cultural d’Osona. Ahir va participar en aquesta marxa, el President de la Generalitat, el MH Quim Torra.