Featured Video Play Icon

* Ahir dilluns la universitat de Perpinyà va començar el curs 2019-2020, 9300 alumnes, segons les matrícules, van començar el curs universitari.

Un curs que veurà, entre altres coses, a començament de març, l’elecció del nou president, ja que l’actual, Xavier Py, és interí. Recordeu que, Fabrice  Lorente, va deixar els eu càrrec el passat mes de juny. La universitat té , de moment, 1509 nou alumnes.

Per altre costat, ahir dilluns la  fundació de la universitat de Perpinyà, va signar un conveni de mecenatge amb el grup ELSAN. Com potser sabeu, aquest grup, que és el segon operador de salut privada de l’estat francès poseeix, actualment, la major part dels establiments de medicina privada a Cataluny Nord.

* Incendi a Salelles: 14 rusc i hivernacles salvats d’aquest incendi. Va començar ahir dilluns al migdia, a la vora del Réart,  entre Tesà i Salelles. En total, va cremar  una hectàrea de garriga . Malgrat que no es va haver de fer cap evacuació d’habitatges, els bombers van salvar 14 rusc a més d’hivernacles. Va tardar dues hores apagar-lo. Les causes que van ocasionar l’incendi són, ara per ara, desconegudes.

* Vaga de carters, ahir, a Catalunya Nord. La meitat dels carters nord-catalans van fer vaga ahir dilluns, en contra de la reorganització prevista per la Poste. Aquesta preveu la supresió de 30 llocs de treball però, segons Gilles Andrieux director territorial de la Poste, no es preveu cap acomiadament, malgrat la supresió dels llocs de treball. Malgrat que avui haurien de tornar a la feina, els carters de Sant Genís de Fontanes, Toluges, el Soler i Canoes, han dipositat un preavís de vaga ilimitada. Així doncs podrien no tornar a la feina.

* Air France llança una promoció per viatjar a Guadalupe, Amèrica del Nord i Central a preus baixos. Els preus del vol són d’anada i tornada, mitjançant els aeroports de París.

Així cal destacar per exemple el preu per anar de Perpinyà à: Pointe-à-Pitre ( illa Guadalupe) des de 389 €, Nova York des de 421 €, Caiena des de 599 € i  La Reunió des de 709 €. L’oferta promocional està disponible del 5 a l’11 de setembre de 2019 per a viatges programats (segons disponibilitat de vols. Trobareu aquestes ofertes a la web d‘Air France.

* L’exèrcit francès no instal·larà més creus religioses als cims de les muntanyes nord-catalanes. L’estiu del 2018, va estallar la polèmica, ja que molts excursionistes nord-catalans, és van topar amb unes creus religioses, situades a alguns cims com per exemple el Carlit. Alguns excursionistes van destruir aquestes creus, posades allà per l’exèrcit francès. Ara, de la mateixa manera que van aparèixer sense cap explicació, l’exèrcit ha decidit no posar més creus d’aquestes als cims., després que algú les ha destruit. Segons el pôrtaveu de l’exèrcit, el Tinent Coronel Correa: ‘Aquesta gent no entén que aquestes creus són un element tradicional, que serveixin de referència per als excursionistes, però hem decidit no instal·lar-ne més. No volem rellançar la controvèrsia, preferim optar per calmar la situació‘.

* El vídeo d’avui es de l’ANC que convida ‘Aquesta Diada, vine a l’espai Eines de País!. Si aneu a Barcelona a participar a la Diada, l’Assemblea us convida a que visiteu l’espai Eines de País. Així diu ‘ Tu ets la millor eina de país. Vine a descobrir-ho i a posar-ho en pràctica el matí de l’11-S a l’Espai Eines de País. 📍 De 10 h a 15 h, a Pla de Palau de Barcelona #ObjectiuIndependència’