Featured Video Play Icon

* El Conseil Departamental va aprovar ahir dilluns l’augment de 89 places (29 suplementaries en institucions i 60 per acompanyament a domicili) per atendre els menors en dificultats. També va aprovar la contractació de 18 llocs d’assistents familiars i 14 de titularitat. Com a part dels projectes de creació, transformació i ampliació d’estructures, també es posarà en marxa una convocatòria de projectes i s’engegarà una reflexió per al reagrupament dels centres de l’IDEA dels barris del Varnet i Molí de Vent de Perpinyà, en aquest darrer indret per a costos estimats en 9,5 milions d’€uros. Així mateix el Conseil Departamental comprarà pròximament l’antic hotel -restaurant ‘La Cigale’ del Bulevard Jean Bourrat  de Perpinyà, on farà un centre d’acollida. Pagarà 476.000 € incloent 26.000 € de mobiliari.

* Els treballadors socials del Conseil Departamental van fer vaga ahir dilluns. Malgrat que, ahir dilluns el Conseil Departamental va aprovar durant la seua assemblea una sèrie de mesures, els treballadors socials, que des del passat mes d’abril duen a terme jornades de protesta per la manca de mitjans, van decidir fer vaga ahir dilluns. Aquesta vegada tots els sindicats ( CGT, FO i CFDT ) van signar conjuntament  el preavís de vaga . Els treballadors es van manifestar davant la seua del Conseil Departamental.

* El Festival Sirocco 2019 cerca voluntaris. El festival que canvia de lloc i de mes, farà una reunió dema dimecres a les 19 H 30 al teatre de la complicité amb els voluntaris . El festival necessita voluntaris per a diverses tarees com per exemple la gestió d’artistes, recepció pública, venda d’entrades, càtering i bar, logística i manteniment, comunicació etc Recordeu que, el teatre de la complicité està al 8bis del carrer de Sant Mateu de Perpinyà.

Enguany el festival es farà al Bocal del Tec a Argelers de la Marenda , el dies 19,20 i 21 de juliol.  Consulteu aquí la programació d’enguany.  Si voleu més informació, abans d’anar a la reunió i fer-vos voluntaris podeu trucar al 04 68 51 41 18.

* La primera jornada dels examens de BAC s’ha passat sense incidents.  Malgrat la vaga convocada per la intersindical dels professors vigilants de les proves del BAC, ahir dilluns primer dia d’exàmen, va passar sense cap incident. durant la celebració de la prova de Filosofia, els professors s’han manifestat davant del liceu Aragó de Perpinyà. Recordeu que, els ensenyants estaven en vaga per protestar per la reforma del Bac i de l’ensenyament coneguda com la llei Blanquer, així com per la reforma de la funció pública que el govern francès va anunciar que s’hi aplicarà l’any vinent.

La vaga continua avui dimarts, segons dia de les proves del BAC.

* El nostre vídeo d’avui és d’Òmnium: de la festa de diumenge passat que es va fer a Santa Perpètua de Mogoda.  Aquest és  el segon festival’ Cultura Contra la Repressió‘, organitzat per Òmnium Cultural al poble natal de Jordi Cuixart ,que juntament amb en Jordi Sanchez, diumenge va fer 20 mesos que son empresonats .  Entre els artistes destacats, hi ha Txarango, Maria del Mar Bonet, Brighton 64, Oques Grasses, Gossos, Ovidi 4 i Cesk Freixas.