L’agressió havia tingut lloc, el passat 16 de juny, quant l’home de 88 anys, i la seua esposa, sortien del seu banc, després d’haver retirat 10.000 €uros, en metàl·lic . Aquesta defunció podria estar vinculada a l’agressió. L’home  havia caigut i s’havia donat un cop al cap, patint  un edema al cervell que ha calgut operar, dos dies després d’aquesta intervenció va patir una embòlia pulmonar.

L’autor de l’agressió, un home de 37 anys, va ser jutjat el passat 5 de juliol i condemnat a tres anys de presó, dels quals 18 mesos de presó ferma. Havia explicat a l’audiència que en cap moment no havia volgut fer mal a la víctima,, el relat de l’agressió era particularment xocant : després d’haver seguit al matrimoni al sortir del banc, s’havia llançat sobre l’octogenari, li havia etzibat diversos cops, i havia tirat del  seu pantaló per recuperar el sobre on es trobaven els diners. La víctima s’havia trobat mig nua sobre la vorera davant la seva esposa paralitzada per la por.
La justícia havia considerat que no era necessària cap enquesta aprofundida en aquest dossier, permetent un procés molt ràpid,  que va tenir lloc tres setmanes després d’aquesta agressió. Si el procès encara no s’hagués fet, l’home podria haver sigut encausat per ‘cops i ferides amb resultat de mort’, però com, a més, el període d’apel·lació ja ha transcorrit, la família de la víctima té molt poques eines, ja que per obrir el procediment judicial, caldrien una autòpsia, i diversos mesos de procediment,i la família  de la víctima no és segur que tingui ganes de llançar-se a tal combat.

La víctima que va morir aquest cap de setmana, va ser enterrat dilluns passat a Bages.