És la primera vegada en el món, que s’utilitza aquest mètode, que consisteix en instal·lar uns altaveus, que difonen música dins els horts dels presseguers, per impedir  el desenvolupament de la ‘Sharka’ (pronunciar xarca) un virus que delma aquests arbres fruiters.

Darrera aquest experiment està la societat parisenca Génodics. El  mètode consisteix en difondre seqüències de música en els horts per interrompre el desenvolupament del virus. L’arboricultor, Patrick Bolfa, que te horts d’aquesta fruita a Palau del Vidre i Sant Feliu d’Avall, és qui està fent aquest experiment. En declaracions a France Bleu Roussillon diu que: ‘A causa de la Sharka, he d’abatre als horts diversos milers de presseguers cada any, i fins i tot si la difusió de música es pot prestar a somriure, he decidit que en en tot cas cal intentar-ho’.

La difusió de música havia estat provada en tomates o en bestiar, però mai havia estat utilitzada, fins ara, per intentar combatre un virus arborícol. Es difón seqüències de piano i de trompeta, especialment concebuts per aquesta tasca.

L’eficàcia d’aquest mètode no es podrà començar a apreciar fins a la fi de la campanya del préssec, a finals d’octubre.