Featured Video Play Icon

Des d’ahir dimecres a les 10h del matí, els estudiants nord-catalans que, enguany, han passat els exàmens de BAC poden consultar els resultats per internet.  Si encara no ho heu fet, ho podeu fer des d’aquí.

A notar que el nombre d’alumnes de l’acadèmia de Montpeller, que inclou als alumnes nord-catalans, que s’han examinat enguany del Bac són 27.207: 14.265 al  BAC general, 5.509 al BAC tecnològic i 7.433 al BAC professional; i un 77, 7% l’han aprovat.

Catalunya Nord es troba en alerta vermella pel mosquit tigre. Cal recordar que la seua picada, pot transmetre malalties com la Chikungunya,  el dengue, virus zika, febre groga etc…

El mosquit tigre, amb nom científic Aedes albopictus, és fàcil de distingir dels altres mosquits, ja que és més petit (entre 5 i 8 mm) , és negre amb ralles blanques, es desenvolupa en medi urbà i pot picar a algunes desenes de metres al voltant del seu lloc de naixement, pica tota la jornada, encara que te predilecció pel matí i el crepuscle.
Si en veieu un exemplar, ho heu d’ assenyalar al CNEV (Centre national d’expertise sur les vecteurs) aquí .

Aquesta nit, i dins la programació del festival Eté 66, a les 21h al Castell Reial de Cotlliure actuaran Supamoon + Dj Arno Banano + Electric Octopus Orchestra . Tots músics nord-catalans.

L’entrada és gratuïta.