Featured Video Play Icon

* Demà dimecres L’indépendant repartira gratuïtament la revista infantil Mil Dimonis. En un comunicat L‘APLEC Associació per a l’Ensenyament del Català, ens fa saber que: ‘Gràcies a L’Indépendant, tots els nins i les nines de Catalunya Nord podran obtenir la llur revista Mil Dimonis, malgrat el confinament ! El proper dimecres 6 de maig, SOBRETOT penseu a demanar als vostres pare i mare de comprar el diari ! DEDINS hi haurà el darrer número de la revista.

A més dels habituals lectors·res de MIL DiMONIS –els que fan català a les escoles amb els intervinents de l’APLEC i que són en classes bilingües-, aquest mes de maig TOTS·ES els alumnes del departament podran tenir entre mans la revista en català de l’APLEC Mil Dimonis. Com sempre : còmics, conte, jocs, articles i el racó de la mainada ! Tot en català.’

* Tres sindicats de l’education Nationale demanen ajornar la tornada a l’escola. dilluns vinent. En un comunicat els sindicats SNUipp-FSU, SE-Unsa, i Sgen-Cfdt , demanen ‘ fer de la setmana de l’11 al 15 de maig una setmana pre reentrada‘, per als tres principals sindicats nacionals de l’educació, s’ha de suspendre la recuperació fins a establir garanties essencials sanitàries i una organització educativa acceptable. També , es dirigeixen als equips pedagogocs  als que demanen deixar temps sobre el terreny per organitzar la represa de l’escola, especialment per adaptar la promesa de fer les classes amb un màxim de 10 alumnes  a primària i molt menys alumnes  a la llar d’infants. Podeu llegir aquí el text conjunt.

* El prefecte anuncia el canvi de lloc del centre de consulta Covid-19 del barri de Sant Jaume de Perpinyà. A la seua pagina de Facebook, el prefecte ha anunciat que , des d’ahir dilluns, s’ha traslladat de lloc, el centre de consulta Covid-19 del barri de Sant Jaume que, fins ara, estava ubicat al col·legi Jean Moulin. Ara el trobareu, a l’antena  social del Departament   que es troba al carreró dels ametllers.

Aquest canvi es degut a que el col·legi  Jean Moulin, s’ha de preparar para la represa del curs escolar. Segon la prefectura, aquesta nou lloc es  constituirà en  una ubicació de transició per a aquest centre COVID fins a l’inici del curs escolar. A continuació,  es cercarà  una solució per assegurar la continuïtat d’aquest servei des de l’inici del curs escolar.

* La diputada de LREM de la tercera circunscripció Laurence Gayte, es mostra favorable a l’accès del públic a les platges, sota certes condicions.  Segons el diari l’indépendant, la diputada es una de les signants de la carta adreçada per una seixantena de diputats al primer ministre  Edouard Philippe. La diputada és l’única nord-catalana que la signa però hiha 7 parlamentaris d’Occitanie que també l’han signada. La diputada diu:  ‘ens hem trobat amb molts professionals del turisme i estem a favor d’un treball en profunditat per obrir les platges a les anomenades activitats dinàmiques. És a dir, passeig, natació o altres activitats esportives. No es tracta de permetre que la gent posi la tovallola a la platja i es mantingui estàtica perquè seria  perillós‘.

* El Comité de Solidaritat Catalana (CSC) continua amb la seua hora solidària virtual i necessita la vostra col·laboració. Com ja sabeu, l’hora solidària al peu del Castellet, s’ha suspès a causa del confinament. Però els membres del Comitè de solidaritat Catalana, com són molt persistens, i una pandèmia i una confinació  no els atura, han decidt traslladar aquesta hora solidària a la xarxa.Per això us demanen la vostra col·laboració. Podeu col·laborar amb ells: ‘Enregistreu i envieu els vostres missatges sota forma de vídeo a: solidaritat.catnord@gmail.com Feu-ho com més aviat millor, permet fer el muntatge i pensar la repartició dia dia. Envieu-nos producció pròpia que siguin sota forma de poemes, de cançons, de missatges dits o dibuixats…‘. 

Podeu veure un vídeo d’en Rémy que canta ‘Canticel’. Animeu-vos que necessiten la vostra col·laboració.

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any
120€/any
Si encara vols ajudar-nos més, pots fer-te'n com a Protector.

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.