Featured Video Play Icon

* A Sant Cebrià comença la distribució de mascaretes. Si ja fa uns dies que s’han repartit unes masacaretes ‘alternatives thomologades per l’Afnor. A partir de dilluns es distribuiran noves mascaretes. Gràcies a  9’drives que estaran diseminats per la vila, als emplaçaments dels bureau de vots: a l’ajuntament, a la plaça  Desnoyer,  a l’escola Noguères (a l’aparcament), a l’aparcament de l’oficina de turisme, a la sala Génin,a l’aparcament de l’escola Met, a  la llar pera persones grans, al club nàutic i a l’aparcament de l’escola Alain.  L’ajuntament avisa que cal justificar qualsevol sol·licitud de mascaretes addicionals. Les persones que vulguin beneficiar-se d’aquestes hauran d’anar amb un document d’identitat, una prova d’adreça i el seu llibre de família per als fills.

* El batlle de Perpinyà anuncia que les guarderies obriran progresivament, durant la setmana del 11 de maig. Reobriran gradualment ‘amb seccions de 10 nens com a màxim , sense cap encreuamnet ni amb nenes ni professors‘ tal com explica en aquest comunicat Dilluns, 11 de maig, es farà un pre-retorn  a la majoria de les estructures. Els nens inscrits , els pares dels quals tinguin un imperatiu professional , seran acollits a la guarderia Hyppolite Desprès.

* No tots els municipis  nord-catalans obriran les escoles i guarderies.  15 comunes han decidit que no reobriran totes les escoles . Per exemple les comunes que no obriran cap escola son 6 : es tracta de les de Claira, Elna, Illa, Cotlliure, Ribesaltes, Llupià.

Les que reobriran parcialment són les de : Alenyà: només els alumnes de CP i CM2 seran reobertes, les altres obriran el 18 de maig. Els Banys d’Arles: el batlle Alexandre Reynal, a anunciat que les tres escoles obriran dimarts, però al menor problema tancaran. Bao : la maternal continuarà tancada, en canvi totes les d’elemental obriran des de dimarts.a Canoes: com a Alenya, només obriran les maternals de CP i de CM2, Matamala , el Angles – Formiguera obriran totes, a Sant Esteve obriran només les elementals.  A Sant Hipòlit, obriran totes,menys les de petites i mitjanes seccions de maternal. Salelles: obrira l’escola elemental però no la maternal, Torrelles: el curs es reprendrà escalonadament, Vilanova de la Raó: només faran la reentrada els nens de la gran secció de maternal CP i CM2.

* A Perpinyà una  dona apareix al peu del Palau de Justícia , apunyalada i sagnant.

Ahir dijous al voltant de les 10h del matí, va aparèixer una dona que caminava sostinguda per un home al Palau de Justícia, la dona que estava ferida va ser traslladada a l’hospital de Perpinyà on va ser intervinguda quirúrgicament. La dona, va confessar a la policia un homicidi, però aquesta no ha trobat cap víctima. Ella va dir a la policia que havia esclatat  una baralla, per un motiu desconegut, i que hauria estat atacada per un home, que l’hauria apunyalat. Ella va assegurar que havia respost a l’agressió i matat al seu agressor. Segons el diari l’indépendant no hi hauria cap victíma. Ara s’investiga perquè ha confesat un homecidi que no s’ha produït.

* Torna el mosquit Tigre.  Com cada estiu, el mosquit tigre fa acte de presència. Ahir dijous, le departament va ser col·locat en vigilància vermella. Cal recordar que és molt fàcil de distinguir dels altres mosquits, ja que és més petit (entre 5 i 8 mm) , negre amb ralles blanques .Es desenvolupa en medi urbà i pot picar a algunes desenes de metres al voltant del seu lloc de naixement, i pica tota la jornada, encara que te predilecció pel matí i el crepuscle.  Recordeu que heu d’ assenyalar al CNEV (Centre national d’expertise sur les vecteurs), si vegeu algun mosquit tigre: aquí.  Per si no us recordeu, us tormen a posar el vídeo , en dibuixos animats sobre aquest mosquit.

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any | 18€/trimestre
120€/any | 35€/trimestre

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.