Frédéric NussbaumFrédéric Nussbaum, adjudant dels bombers voluntaris, ha creat el primer sindicat d’aquests, de la CGT. Aquesta és la primera vegada que, a l’estat francès, els bombers voluntaris, formen un sindicat.  Amb el nom de CGT Sapeurs-Pompiers Volontaires 66, reagrupa als homes i dones bombers voluntaris, des de bomber a oficial.

logoLa falta de gendarmes , per encarregar-se de la seguretat de la cursa ciclista ‘la Méditerranéenne ‘ farà que no passi per  Catalunya Nord. Aquesta cursa es desenvoluparà del 8 al 12 de febrer, i la segona etapa d’aquesta cursa professional es tenia de disputar entre Portvendres i Sete, però s’ha anul·lat.

Segons expliquen els organitzadors a la seua pagina de Facebook: ‘l’absència de l’escadron de la Garde Républicaine , a causa d’una manca d’efectius en aquestes dates, ha obligat al comitè d’organització a anular les etapes que tenien que desenvolupar-se en la regió d”Occitanie’, després de l’opinió desfavorable de les prefectures. Es dona la circumstància que la prefectura nord-catalana sí que havia autoritzat el pas d’aquesta cursa, per terres nord-catalanes, però les altres prefectures no ho han fet.

Bombers nord-catalansA Fontpedrosa, el passat dimecres cap a les 18h, un incendi es va declarar en un xalet del poble. El foc, que havia estat causat per la xemeneia, es va propagar ràpidament per tot l’edifici. Cap allà es van desplaçar 30 bombers de les casernes de Font Romeu, Montlluís i Sallagosa que van tardar més d’una hora a controlar el foc, que també van cremar dos cotxes, però afortunadament no va haver-hi cap víctima. L’únic habitant del xalet, va ser reallotjat a casa de la seua família.