control EDSR– Balanç dels controls de l’EDSR (Escadron départemental de sécurité routière) fets el passat cap de setmana a Catalunya Nord: En total van constatar 93 infraccions .
68 per excés de velocitat, dels quals 65 van ser detectades gràcies al radar mòbil (radar embarqué). Quatre procediments han estat aixecats per a sobrecàrrega, 3 per a telefonar al volant i 2 per a no-respectar la prioritat. Quinze per conduir en estat d’embriaguesa, del qual 7 penades amb retirada de permís de conduir. Finalment diumenge, van tenir lloc els controls d’alcoholèmia entre les 5 i les 6 del matí a Canet de Rosselló, en tres llocs diferents.

 

Costoges– A Costoja i al llogaret  de Vilaroja, contínuament tenen problemes amb els telèfons, tant mòbils com fixos. Si a Vilaroja els mòbils no tenen cobertura, els fixos pateixen repetides tallades de servei, deguts a l’estat de les línies telefòniques.  Això també passa a Costoja, i si bé, fins ara, els habitants havien mostrar una encomiable paciència, ara ja comencen a estar farts.  Per això el batlle,  Michel Anrigo, acaba de dipositar una planta a la gendarmeria , per ‘posada en perill de la vida d’altri’, a causa d’aquestes tallades.

Per la seua banda els veïns duen a terme una enquesta:  un qüestionari circula de casa a casa entre els ciutadans exasperats; sobre la telefonia fixa, sobre els mòbils, sobre les connexions internet que tenen(tipus de contracte, montant de l’abonament mensual, nom de l’operador…); sobre els problemes de comunicació trobats; sobre els danys quotidianament experimentats. Yves Lebeau, representant d’Orange a la Regió, assegura que, a finals de gener tot estarà solucionat, però recorda que: ‘és una operació complicada , fins i tot sobre el terreny; els tècnics  intentaran doncs optimitzar tot allò i si aquesta intervenció triomfa, hi hauria d’haver amb tot una verdadera millora de la difusió hertziana en el municipi. En canvi, en cas de fracàs, això serà desgraciadament , relativament complicat, ja que no està únicament vinculat a la naturalesa dels equips, sinó també als intercanvis entre aquests, que són alhora basats en l’àmbit de Falgos (relleu) i a Costoja (repetidor). Sincerament, estaríem llavors en  més dificultats per trobar una solució susceptible de millorar les coses; continuo sent no obstant això optimista perquè sé que es tracta d’una operació sensible però qui hauria de portar  efectes molt significatius’.

clinique notre dame d'espérance– La fusió de les maternitats de la clínica de Saint Pierre i de Notre Dame d’Espérance, de Perpinyà, ha estat confirmada , aquest mes de gener per l’ARS (Agence régionale de santé ). Segons Médipôle Partenaires, aquest fet s’inscriu en la lògica de cures, i asseguren que les pacients estaran millor ateses.

Així doncs, la maternitat estarà en la clínica de Notre Dame d’Espérance. Encara no hi ha una data precisa perquè és faci realitat aquesta fusió.

 

Banque de France

Segons dades de l’INSEE i de la Banque de France, en un any han tancat 556 empreses a Catalunya Nord. Malgrat tot, és la millor dada  des de setembre de 2008, data del començament de la crisi econòmica.

En relació amb les creacions d’empreses i doncs de feina, la tendència sembla menys avantatjosa amb 1.002 empreses creades a l’últim trimestre del  2016 contra 1.018 al mateix període l’any  2015, 1.104en 2014, 1.180 el 2013 i 1.152 el 2012.

 

 

 

 

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any
120€/any
Si encara vols ajudar-nos més, pots fer-te'n com a Protector.

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.