Tal com s’havia anunciat, el Consell Municipal de Perpinyà d’ahir dijous va aprovar, a proposta del batlle Jean Marc Pujol, el cessament de totes les seues atribucions a Brice Lafontaine. Segons ha explicat el batlle’La delegació del batlle  descansa sobre la confiança. No es el seu compromís amb el Sr. Macron que està en joc, sinó les seues declaracions sobre les xarxes socials que qüestionen l’acció municipal‘.

També el batlle, ha assenyalat que li va proposar que ‘fes com ha fet a Unitat Catalana, i que deixés temporalment les seues funcions, però ho va rebutjar‘. De moment no s’ha fet públic qui reemplaçarà a Brice Lafontaine en les seues funcions.

Continua la celebració de l’aniversari del Casal Jaume Primer de Perpinyà: Avui divendres, us proposen a les 20 h Poesia a l’abast amb Pere figueres i Toni sarda, amb canya i tapa. Demà dissabte, serà el darrer dia d’aquesta festa, amb activitats des de les 16 h quan hi haurà un concurs de bitlles, a les  19 h aperitiu i a les 20 h sopar d’aniversari.

Recordeu que per assistir a aquest sopar, us havíeu d’apuntar enviant un correu a l’adreça electrònica:  elcasalperpinya@gmail.com

La llibreria catalana vos proposa dos actes :

* El primer tindrà lloc avui divendres  a les 18 H:  Presentació de ‘Tintinaires de Catalunya. La presència de Les aventures de Tintín i Milú en terres catalanes‘, amb la presència d’un dels autors, Pau VINYES, el tintinaire nord-català Pasqual Tirach  i l’escriptor Joan-Daniel Bezsonoff .

  • Demà dissabte tindrà lloc l’altra proposta: de 15h30 a 17h30: Signatura de ‘Joan & Valentine 2, sempre endavant!‘ amb Guillem Sangenís. Un segon volum ple de sorpreses. La parisenca orgullosa de ser-ho, deixa el metro, la feina i l’argot per tastar amb el Joan, la vida catalana.

 

El grup Cémoi acaba de comprar l’empresa  Chris Candies,  especialista nord-americana en la xocolata modelada, amb seu a Pittsburgh, Pennsilvania. L’adquisició d’aquest fabricant de xocolata d’alta qualitat permet a l’empresa de Perpinyà, enfortir la seua presència als Estats Units. de totes maneres, Cémoi, ja estava present en el mercat nord-americà gràcies a la seua filial  Cémoi Inc ((12 milions d ‘€ de vendes el 2016) . Ara l’adquisició d’aquesta empresa, especialitzada en xocolata bio i equitable i que disposa de bons acords en l’àmbit de distribució amb els supermercats, majoristes i botigues especialitzades, hauria de permetre que s’expandeixi significativament els seus volums de vendes a Estats Units.