Featured Video Play Icon

El període d’inscripcions per als cursos de català d’hivern del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) té com a novetat d’enguany l’oferta del nou curs oral de català, Ep! Escolta i Parla. Aquest curs, creat per la Direcció General de Política Lingüística i el CPNL i presentat el passat mes de maig de 2019, ja està disponible als 22 centres de tot Catalunya i s’integra dins l’oferta formativa general. A partir del mes de gener de 2020, es començarà a impartir.
La directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, destaca les especificitats d’un curs que no és de conversa ni per adquirir més fluïdesa oral: amb gairebé el 70% dels alumnes del CPNL nascut a l’estranger, calia superar les dificultats que suposa als alumnes no alfabetitzats aprendre català en grups amb alumnes amb capacitats lectoescriptores. No és igual saber escriure i llegir que no saber-ne, com tampoc no ho és llegir d’esquerra a dreta que a l’inrevés‘.

El curs ‘Ep! Escolta i Parla’ s’adreça a persones adultes que no entenen ni parlen català, no alfabetitzades, amb poc bagatge acadèmic, o que només coneixen alfabets diferents del llatí. L’objectiu és que puguin resoldre les necessitats bàsiques de la vida quotidiana en català. Es preveu que els aprenents que cursin l’Ep! Escolta i Parla podran tenir la mateixa competència oral que els alumnes que hagin acabat el nivell A2 del Marc Europeu Comú de Referència.

El curs està organitzat en tres mòduls i treballa nou temes relacionats amb la vida quotidiana. A cada mòdul es repassa el contingut treballat i se n’afegeix de nou. La metodologia que es proposa és significativa i comunicativa, amb activitats que demanen moviment, joc i participació.

Podeu consultar aquí els cursos de català que us ofereix el CPNL

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any | 18€/trimestre
120€/any | 35€/trimestre

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.