Featured Video Play Icon

Quan encara crema l’incendi de diumenge passat entre Elna i Montescot (veure vídeo) i els bombers encara lluiten ja que la fàbrica de compost continua cremant, i sembla que continuarà durant uns dies, un nou incendi es va declarar ahir a les 16h entre Talteüll i Estagell.

 

El foc va començar a la carretera que du al Mas des Alzines, i que va mobilitzar a uns 90 bombers, i els avions canadair . Afortunadament va quedar controlat a les 19h . El foc va començar al peu del massís, amb flames empeses per la tramuntana, que pujaven molt de pressa, ‘salvant’ (saltant) fins i tot una vinya. En total van cremar 1,5 hectàrees .

 

No ens cansarem de repetir que,  el perill d’incendi aquest estiu del 2017 és ben cert  a Catalunya Nord, sobretot quan la tramuntana bufa amb força. Per això recomanem que, a més de respectar les mesures de seguretat, consulteu la web departamental de prevenció d’incendis on, a més dels consells, trobareu un mapa actualitzat cada dia de les zones que presenten més risc d’incendi.