Featured Video Play Icon

Ahir dilluns es va obrir el termini per inscriure’s als exàments per obtenir el certificat oficial de català, que organitza la  Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya (el govern català) són títols oficials amb reconeixement interna-cional i validesa indefinida. Es basen en el Marc europeu comú de referència per a les llengües. Els exàmens consten d’una prova escrita i d’una prova oral.

Les persones que vulguin obtenir un dels diplomes oficials de coneixement del català que atorga de la Generalitat de Catalunya han de formalitzar la inscripció a la Casa de la Generalitat a Perpinyà. Aquesta gestió es pot fer personalment o bé a través del professor en cas que se segueixi un curs per a adults. Les inscripcions estaran obertes del 28 de gener al 13 de febrer.

A Perpinyà, els candidats poden presentar-se a les proves de nivell A2 (bàsic), B1 (elemental), B2 (intermedi) o C1 (suficiència). Els exàmens de cada nivell se celebren en dates diferents:

Nivell A2: Dissabte 1 de juny

Nivell B1: Dissabte 15 de juny

Nivell B2: Dissabte 4 de maig

Nivell C1: Dissabte 25 de maig

En el cas dels nivells A2, B1 i B2, la tarifa d’inscripció és de 22,05€. Pel nivell C1, el preu és de 53,05€.  El lloc on es faran les proves serà comunicat posteriorment a cada candidat inscrit.

Les persones que voldrien inscriure’s, però que no estan segures del seu nivell de llengua, poden contactar-nos per tal que puguem aconsellar-les després d’una breu entrevista.

Per més informació us podeu posar en contacte amb la  Casa de la Generalitat, 1, Carrer de la Fusteria, 66000 Perpinyà.per Tel al 04 68 35 17 14, o per correu electrònic a l’adreçacasaperpinya@gencat.cat

La convocatòria de 2019 és la tercera des de la publicació de la nova Gramàtica de la llengua catalana de l’Institut d’Estudis Catalans. Tenint en compte el període de transitorietat de quatre anys per aplicar la norma, en la correcció dels textos de l’àrea d’expressió escrita es consideraran adequades tant les solucions anteriors com les actuals. En les àrees de gramàtica o ús de la llengua, no es demanaran aspectes que hagin sofert un canvi de validesa normativa.
Les proves per a l’obtenció de certificats oficials de català s’inscriuen en les polítiques del Govern de Catalunya per estendre l’ús del català i encaixen amb l’oferta de formació del Consorci per a la Normalització Lingüística i el curs en línia Parla.cat. Els cursos organitzats pel Consorci permeten obtenir títols equivalents als certificats que s’obtenen en les proves de Política Lingüística.
Aquí trobareu més informació, tant dels certificats de català, com també podeu consultar el calendari de proves.

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any | 18€/trimestre
120€/any | 35€/trimestre

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.