El president del sindicat de la TV del Conflent , acusa a Télédiffusion de France (TDF) d’haver desmantellat els transmissors i ha posat una denóúncia contra TDF. Aquesta empresa assegura que la calor fa que hi hagi interferències i és per això que no poden rebre la TV  però Paul Blanc, te un altre versió.

El batlle de Sornià, i president del sindicat de la  Televisió del Conflent, acusa TDF simplement haver robat els emissors el 24 de juliol. Un material que és propietat del sindicat: un total de 14 emissores amb una freqüència assignada pel CSA. ‘Nou emissors van ser agafats per TDF no sabem on estan’ insisteix Paul Blanc que ha presentat una queixa contra la societat TDF.

Per a ell, l’aturada de les recepcions de la televisió és un mitjà de pressió per exigir el reemborsament d’un deute contret per una societat privada, que ha fet fallida. Nosaltres hem pagat el nostre deute a aquesta societat, així doncs TDF no té cap raó de demanar-nos a nosaltres aquests diners’.

Mentrestant les llars antigament cobertes pels nou emissors no tenen televisió. ‘Paguen el cànon i tenen el dret de tenir la televisió com els altres’, s’irrita el president del sindicat. ‘És també un dels motiu de la meva queixa : això és una obstrucció a la llibertat d’informació. En període de canícula, certes persones grans ni tan sols poden rebre els missatges de prevenció’.

Però els veïns estan més queixosos per no haver pogut veure el Tour de France.