Després d’haver estudiat diferents localitzacions, la Comunitat Urbana  Perpinyà Mediterrània Metròpoli, ha escollit Ribesaltes, perquè es construeixi la segona presó del departament, que tindrà 500 llocs.

La comunitat urbana ha ofert a l’estat francè, un gran terreny, situat al lloc conegut com a  Mas de la Garriga, al nord del giratori del rellotge solar. Aquest enorme terreny erm està situat entre l’A9 i la RD 900. Té l’avantatge d’estar al marge de cap habitatge, el que fa que no hi ha cap risc que hi hagi una confrontació o protesta per part d’habitants descontents.

També hi ha un altre avantatge: el lloc ja està condicionat parcialment, hi ha vies d’accès i xarxes instal·lades, ja que en aquest terreny, la multinacional sueca de mobles Ikea es volia instal·lar, fa uns anys, abans de fer marxa enrere. El lloc presenta també  l’avantatge de ser molt accessible, a dos passos de la sortida d’autopista i de l’aeroport, a 15 minuts del palau de justícia. I a proximitat immediata de diversos hotels susceptibles d’acollir les famílies de presoners..

Sembla que, el lloc ha estat visitat fa uns dies pels serveis de l’estat francès i del ministeri de justícia, que s’han donat uns mesos per respondre a aquest oferiment.

Si finalment, s’hi instal·la la presó, es crearien 200 llocs de treball directes, i entre 100 a 200 induïts (serveis mèdics, restauració, etc.)