L‘ajuntament de Perpinyà ha previst que, l’any 2020, el Teatre Municipal Jordi Pere Cerdà, de la plaça de la República,  es converteixi també en anfiteatre pels alumnes de la facultat de dret de la universitat de Perpinyà.

El col·lectiu  ‘Sauvons le Theàtre Municipal de Perpignan’ presidit per Jean-Bernard Mathon, ha decidit posar en línia una petició per oposar-se a aquest projecte. La podeu signar aquí.

Jean- Bernard Mathon no veu com aquestes dues activitats, acadèmiques i culturals, podrien cohabitar en aquest edifici del segle XIX: ‘Aquest teatre també acull la jornada escolar o les companyies de teatre que  procedeixen a assajar abans de la seva actuació‘.

Segons la universitat, els signants de la petició no comprenen el projecte. ‘La realitat és que els estudiants faran certs cursos entre dilluns i divendres al migdia‘ afirma el president de la universitat, Fabrice Lorente. ‘La resta del temps, la ciutat ho farà servir com cregui convenient‘. La idea seria, per tant, articular les  vides cultural i acadèmica. Algunes obres seran necessàries i començaran el pròxim estiu , com ara la instal·lació de prestatgeries als seients perquè els estudiants prenguin notes. ‘Però seria molt menys costós que construir un nou amfiteatre que costaria 3 milions d’€uros‘.

Per banda seua, Michel Pinell, adjunt al batlle encarregat de la cultura assegura que: ‘També es faran obres per actualitzar que el teatre compleixi les normes, però he demanat al servei tècnic que el patrimoni no es destruís. Es tracta d’un teatre d’estil italià. Continuarà sent un teatre d’estil italià‘.