Featured Video Play Icon

Nit de pluges torrencials a Catalunya Nord, on ahir dimarts  a partir de les 22h els bomebres nord-catalans amb el reforç  de 42 altres vinguts de Bouches-du-Rhône, i de la Vaucluse, es van mantenir en alerta per si havien d’actuar.  Es trobaven mobilitzats sobre tot a Argelers de la Marenda, Ceret i el Voló. Segons Météo Francel’episodi Mediterrani acabarà aquesta tarda de dimecres a casa nostra.

Ahir a les 19h ja havien caigut pluges de  125 à 165 mm al Barcarés, de 90 à 125 mm a Canet de Rosselló i a Perpinyà, de 65 à 90 mm a Argelers de la Marenda. D’aquesta nit encara no tenim dades ( a les 6 del matí) . Per altre costat es va tancar a les 18h30 el port de Portvendres que restarà tancat fins avui dimecres al migdia.

Es van haver de tancar la  RD 39 entre Alenyà i Tesà, la RD 11 entre Argelers de la Marenda i Palau del Vidre, RD 612 entre Elna i Montescot, RD 83 entre El Barcarès i Leucate, RD 81 (carretera del Litoral) entre Canet-de Rosselló i Sant Cebrià, RD 51 entre Torrelles i Vilallonga de la Salanca. També estan tancades, les carreteres de Cabestany (deixalleria) a Canet de Rosselló i de Cabestany a Perpinyà, a tocar de Caliceo (al llarg de la RD 914) i es van inundar els carrers que porten al passeig marítim de Sant Cebrià.

Fins ahir dimarts a les 22 h els bombers havien realitzat 23 intervencions per infiltracions,  i inundacions en domicilis particulars.

La prefectura demana que no és  circuli si no és necessari, i que, logicament no es facin feines a fora de les cases. Podeu llegir aquí el darrer comunicat de la prefectura d’ahir a la nit

Avui dimecres la prefectura acaba de  tancar més carreteres : la RD 22 entre Salelles i Cabestany, la RD 612 entre Tuïr i Millars, la RD 617 la via ràpida es tancada en els dos sentits, entre Perpinyà i Canet de Rosselló, la RD 117 entre Espirà de l’Aglí i Cases de Pena, la RD 612a la sortida de Millars, també s’ha tancat la barrera del peatge del Voló en direcció Perpinyà des de La Jonquera,i la RD 1 entre Bompàs i Clairà.

Per altre costat, Météo France acaba d’allargar l’alerta taronja fins avui a la mitjanit a Catalunya Nord, en canvi, a l’Aude ja s’ha acabat l’alerta. Llegiu aquí els butlletins que fa cada hora