Pôle Emploi acaba de publicar un estudi sobre les dades i el diagnòstic de l’atur a Catalunya Nord. Entre aquestes dades, destaca la que té a veure amb Perpinyà i els seus barris més pobres, coneguts com a ‘prioritaris’ on s’apunta que  la taxa de recuperació d’ocupació , és de només del 5,8%..

Aquesta estadística mesura l’accés mensual de tornada a la feina  dels sol·licitants registrats. Permet identificar els públics més fàcilment integrats a l’ocupació i els públics més vulnerables en aquesta integració professional. Aquesta xifra als barris de Perpinyà és, per tant, dos punts  inferior a la recuperació de l’activitat a les ‘zones de revitalització rural’ (7,9%), mentre que la mitjana departamental és del 7,4%.  A més s’ha de destacar que aquesta dificultat que troben els habitants de Perpinyà és major  i més difícil que la que troben a Montpeller ( 6,6 %) i a Nimes (6,1% ) en les mateixes circunstàncies, és a dir  residint igualment en les barris prioritàris de les tres ciutats.

En quant a l’edat, les xifres desvetllades per Pôle emploi no reflexen cap sorpresa: Aquestes indiquen que com més gran sigui l’edat de l’aturat, més gran serà la dificultat de trobar feina. Així, localment, els majors de 50 anys tenen una taxa de recuperació del 4,6% quan és del 8,1% entre els 25 i 49 anys i del 10,6% per als menors de 25 anys. ‘L’edat continua sent el primer factor discriminatori’ assenyala l’informe, que també assenyala que les persones que cobren l’ RSA pateix una taxa de recuperació especialment baixa. És a dir, un 3,3%, molt pitjor que el que es pot observar a l’Aude (3,7%), l’ Erau ( Hérault) (3,9%) i el Gard (3,5%).

Podeu consultar sencer aquest informe : CT1_201909_D11

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any | 18€/trimestre
120€/any | 35€/trimestre

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.