El gendarmes francesos han intentat prohibir la manifestació ‘Ponts per la llibertat’ ahir dissabte, a un pont per sobre de l’Autopista a C N! Hi érem presents, servidor -Teo vidal i sol- va ser un dels protagonistes involuntari (el de l’estalada negre) i ens podeu preguntar o podeu testimoniar al catalunyanord@vilaweb.cat

1) L’estelada negre:el Gendarme va venir cap a mi; primer em va dir que em coneixia d’una mateixa manifestació d’una precedent setmana, li vaig contestar que sí. Desprès em va agafar l’estelada pel pal intentant (sense argumentar res) robar-me la,,, m’hi vaig resistir i no va haver ni insults ni cops, ni cap empenta si no la resultant que ell va continuar intentar prendre violentment l’estelada que defensavi’.

2) Entre altres mentides (en aquest sentit: manera voluntàriament errònia d’interpretar o pretesament citar la llei per obtenir la por i l’acatament d’una persona que no ho pretenia! A més a més agreujat, per venir d’una persona o autoritat acreditada per teoricament fer-la aplicar i coneixent-la millor que un qualsevol!):

– ‘Cette manifestacion est interdite’ (resposta nostra: Qui l’ha prohibida? Teniu un paper que ho certifica?)…

– ‘Les manifestations doivent être autorisées par le prefet’ (resposta: És en contrari. A favor de la llibertat d’expressió, hom pot manifestar lliurement i sense prèvia autorització encara més en llocs públics, veure el dret francès i la Declaració universal dels drets humans article 19.) … ‘Tota persona té dret a la llibertat d’opinió i d’expressió; aquest dret inclou el de no ser molestat a causa de les pròpies opinions i el de cercar, rebre i difondre les informacions i les idees per qualsevol mitjà i sense límit de fronteres

– ‘Je vous demande d’effacer de votre portable la photographie que vous venez de me faire, vous n’avez pas le droit d’avoir ma photo dans votre appareil’ (r: No és exacte! Qualsevol pot fotografiar qualsevol cosa o persones a la via pública. Desprès, si un fotografiat considera que l’ús que s’ha fet d’aquesta fotografia el perjudica pot argumentar-ho i demanar condemna per via judicial)

-… i més

Podeu trobar altra versió, del tot complementària, al portal CatNord,ahir dissabte, hi va haver un incident, entre membres del Comitè de Solidaritat Catalana i els gendarmes, que van perdre les formes, i van trencar inclús , el pal d’una estelada.

Cada dissabte, des de començament d’estiu, es du a terme una acció de protesta, al pont  que hi ha  damunt l’autopista entre Pollestres i Cànoes.  Els activistes nord-catalans, pengen una lona demanant l’alliberament dels presos politics catalans.

‘Ahir va ser diferent’, continua Hervé :’ Primer ha arribat un cotxe amb dos gendarmes, han parat al pont i sense baixar ni dir ‘Bonjour’ han demanat cridant al seu altaveu la presència d’un responsable. M’hi he dirigit, i sense embuts un me diu: ‘Enlevez cette banderole ou on vous embarque, vos papiers d’identité‘ (Treieu aquta lona o us detenim) i sense esperar cap resposta baixa del cotxe, me deixa amb l’altre gendarme que m’identifica i ell se dirigeix cap a la resta del grup on repeteix l’amenaça: ‘enlevez cette banderole ou on vous embarque’ Tothom al pont ho tenia clar: sem ciutadans, defensem una causa justa, tenim dret a manifestar, no marxarem.

El gendarme demana si tenim autorització prefectoral per a manifestar, expliquem que no, que no és necessari, per tant no l’hem demanada. Ell nos vol explicar que si no tenim autorització és que la manifestació és prohibida, llavors li demanem la justificació de la prohibició, el paper prefectoral que estipula aquesta interdicció. Incapaç d’ensenyar res nos afirma que el que una manifestació no autoritzada és prohibida… Arriba un segon cotxe de la gendarmeria i el to del gendarme va pujant mentres continuem defensant el nostre dret a manifestar. Al cap d’un moment un gendarme, que deu patir alèrgia a les estelades, vol agafar la d’un dels manifestants, … ‘

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any | 18€/trimestre
120€/any | 35€/trimestre

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.