El prefecte Philippe Vignes ,va reunir a finals del passat mes de febrer a representants dels servei de l’estat, de l’SNCF, del Conseil Departamental, de les comunes i de les comunitats de comunes així com de la comunitat urbana de Perpinyà Metropôle per examinar com fer més segurs els 110 passos a nivell que existeixen a Catalunya Nord.

Tots van coincidir que hi ha 4 d’aquests 110 que es urgent fer més segurs:  Perpinyà dos d’aquests són: el situat a l’avinguda Dalbiez, enfront de  Leclerc sud i el que hi ha situat al camí de la Passió Vella , darrera del magatzem Fly.

Els altres dos estan situats a Salses: el n° 411 implantat al centre-vila  i el n° 412, després del servei de la fàbrica Omya.

A partir del giratori  de l’entrada sud, és possible fer un encreuament a la carretera  per als cotxes. Aquest permetria servir alhora Omya, la carretera d’Ópol i la fortalesa,’ indica el batlle de Salses, Jean-Jacques Lopez., que afegeix: ‘També es preveu un pas subterrani per a vianants i bicicletes entre el pas 411 i l’estació. El cost d’aquestes millores es va estimar en 12 milions d’€uros l’any 2012. La SNCF s’ha compromès a finançar les obres en un 50%. La durada  de les obres per dur a terme aquest  projecte s’estima en 5 anys, però no sabem quan començaran les obres

Quant als altres passos a nivell, encara estan pendents d’actualitzar el diagnòstic sobre la seua seguretat.

Missatge de Vicent Partal

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb