Com cada any, Òmnium Catalunya Nord,  organitza la que enguany serà la XXXIa edició de la Nit de Sant Jordi. Tradicionalment, durant aquesta nit, es lliuren els premis Sant Jordi en diverses categories:

* El Premi Catalunya Nord, dotat amb 2.000 € és atorgat per l’Institut d’Estudis Catalans,  per estudi, treball o document per a l’ensenyament del català a qualsevol nivell i per al coneixement de  Catalunya Nord o de qüestions que l’afecten, així com per a les relacions transfrontereres amb qualsevol terres de parla catalana de 50 pàgines sense annexos, realitzades per una o més persones.

  • El premi Joves Escriptors dotats amb 1.500 €  i atorgat pel Consell Departamental dels Pirineus Orientals (reservat a alumnes de Catalunya Nord) Escoles Primàries (500 €): narració de 2 a 3 pàgines de tema lliure, amb o sense il·lustracions. Col.legis i Liceus (500 € cada u): narració de 3 a 6 pàgines de tema lliure, amb o sense il·lustracions.

* Premi Francesc Català de Poesia: dotat amb 1 000 €  atorgat  per Òmnium Nacional Podran postular a aquest premi obres de poesia de tema lliure. L’extensió del conjunt de l’obra serà de 5 a 8 pàgines.

  • Premi Pere Verdaguer de Narració per a Infants: Contes per a infants,dotat amb 400 € atorgat per la Vila de Perpinyà Premi destinat a recompensar una narració de tema lliure, amb o sense il·lustracions, adreçada a joves de 6 a 12 anys d’edat. L’extensió de les obres presentades no haurà d’excedir 6 pàgines.

* Premi Ramon Juncosa de Divulgació i Periodisme Transfronterers dotat amb 1 200 € atorgat per la Casa de la Generalitat de Perpinyà. Els treballs que optin a aquest premi podran ser, articles o treballs en suport paper (premsa professional, publicacions d’àmbit associatiu, institucional, universitari, etc.), treballs de ràdio, treballs de televisió, treballs de premsa digital (en totes les modalitats existents). Els treballs hauran d’haver estat publicats, emesos o difosos en un període comprès entre l’1 d’abril de 2018 i el 31 de març de 2019.

Heu de tenir en compte que el 31 de març s’hi acaba el termini per presentar les obres .

Podeu consultar en PDF les bases dels premis 

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any
120€/any
Si encara vols ajudar-nos més, pots fer-te'n com a Protector.

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.