Featured Video Play Icon

Avui dimarts, la Casa de la Generalitat a Perpinyà, proposa una trobada amb l’escriptor i periodista Joan Safont, autor del llibre d’història ‘Sabotatge contra Franco’.

Aquest llibre segueix les accions d’empresaris, intel·lectuals, eclesiàstics i militants conservadors que havien estat del costat de Franco durant la Guerra Civil però, que, més tard, van posicionar-se cada vegada més a l’oposició al règim. A vegades fins a dur veritables tasques de resistència i de sabotatge.

Joan Safont, ha seguit el recorregut d’aquests opositors tardans però sincers al franquisme, que van participar a la defensa de la llengua i la cultura catalanes durant la dictadura.

Alguns van prendre riscos personals considerables, d’altres van finançar estructures culturals; tots van utilitzar la seva posició social, sovint elevada, per defensar la identitat catalana i intentar promoure la llibertat d’opinió i d’expressió i preparar Catalunya al restabliment de la democràcia. Creiem que és interessant conèixer el paper d’oposició desenvolupat per aquests catalans ja que durant molts anys no se n’ha parlat gairebé gens.

Missatge de Vicent Partal

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb