Featured Video Play Icon

Avui dimarts, la Casa de la Generalitat a Perpinyà, proposa una trobada amb l’escriptor i periodista Joan Safont, autor del llibre d’història ‘Sabotatge contra Franco’.

Aquest llibre segueix les accions d’empresaris, intel·lectuals, eclesiàstics i militants conservadors que havien estat del costat de Franco durant la Guerra Civil però, que, més tard, van posicionar-se cada vegada més a l’oposició al règim. A vegades fins a dur veritables tasques de resistència i de sabotatge.

Joan Safont, ha seguit el recorregut d’aquests opositors tardans però sincers al franquisme, que van participar a la defensa de la llengua i la cultura catalanes durant la dictadura.

Alguns van prendre riscos personals considerables, d’altres van finançar estructures culturals; tots van utilitzar la seva posició social, sovint elevada, per defensar la identitat catalana i intentar promoure la llibertat d’opinió i d’expressió i preparar Catalunya al restabliment de la democràcia. Creiem que és interessant conèixer el paper d’oposició desenvolupat per aquests catalans ja que durant molts anys no se n’ha parlat gairebé gens.