Featured Video Play Icon

Ahir dilluns l’associació ‘Cannes Blanches Electroniques Grand Sud ‘(ACBE) va presentar a Perpinyà, una petita joia tecnològica desenvolupada pel CNRS, i que facilitarà molt la vida de les persones invidents i/o amb problemes de visió. Ho va fer en el marc de la Semaine Européenne pour l’Emploi des Personnes Handicapées

Segon va explicar el president de l’Associació Pierre Michel Gachet: ‘El petit estoig negre VisiOptronic, que equipa els bastons blancs, és un descobriment important i és el resultat de 14 anys de recerca científica del professor René Farcy (de la Facultat d’Orsay de París) i el seu equip‘.

El sistema utilitza un raig làser per infrarojos capaç de detectar obstacles situats en alt. Va ser batejat Tom Thumb 3 (a causa de la 3a generació) i està pensat per facilitar la mobilitat, especialment a la ciutat, de persones amb deficiències visuals greus. Totes les peces que la componen són a la Fundació Visio Angers, un centre francès d’alt rendiment dedicat a la investigació, creació i promoció de tots els mitjans d’ajuda i assistència a la mobilitat dels deficients visuals.

Amb un curs de formació d’una setmana per part de persones especialitzades, l’ACBE Grand Sud, gràcies a nombroses donacions i ajuts, ja ha pogut equipar gairebé 180 persones amb deficiències visuals a l’estat francès de forma gratuïta. Malgrat que el cos d’aquest aparell és de 5.000 €uros.

Podeu veure un vídeo que mostra com funciona aquesta petita joia.