Featured Video Play Icon

L’Institut Nova Història necessita la vostra ajuda , per això ens fem ressó d’un projecte de micromecenatge que han començat i del que encara queden 41 dies.

Expliquen : ‘Fa més de 12 anys que l’Institut Nova Història va iniciar la seva tasca de recerca històrica i recuperació del nostre passat. Vam començar cinc patrons que teníem un objectiu comú: restaurar la nostra història i fer-ne la màxima difusió, de forma desinteressada. Durant aquests anys hem anat creixent en nombre d’investigadors/es i d’adherits/es sense tenir una seu social ni un espai on ubicar el nostre arxiu-biblioteca.

Els 3.000 llibres inicials s’han convertit en quasi 12.000 i sempre han estat estatjats al domicili particular del nostre cap de recerca i escriptor reconegut Jordi Bilbeny.

Per un imprevist sobtat amb la casa on viu i treballa, en Bilbeny es veu obligat a canviar de llar amb la seva família. El fet en si no li suposaria cap problema si no fos que amb ells ha de viatjar aquesta enorme biblioteca que li ha permès escriure el que ha escrit i que encara fa servir per anar enllestint els llibres que té en curs. El lloguer d’una nova llar que pugui contenir aquest espai immens els és del tot inabastable. A més a més, l’accés fàcil i diari d’en Jordi a aquest material d’estudi és del tot necessari per tal que la recerca continuï i pugui seguir servint de material de consulta per a qui li calgui.

Aquest fons bibliogràfic, patrimoni de l’Institut Nova Història, ha estat material de consulta per molts dels investigadors i investigadores que han col·laborat i col·laboren amb la nostra recerca. I volem que continuï sent així.

És per aquest motiu que ens adrecem a tots vosaltres, a fi de demanar el vostre ajut per poder sufragar el cost del lloguer addicional, manteniment i digitalització que suposa la creació d’aquesta nova biblioteca.

Com que aquest cost serà mensual, els ingressos també haurien de ser mensuals’

El projecte vol aconseguir :

– Nou espai per ubicar els més de 12.000 libres del fos bibliogràfic de l’INH. 
– Nou equipament: prestatgeries, taules, ordinadors, connexió wi-fi. 
– Catalogació i indexació dels llibres del fons bibliogràfic de l’INH. 
– Digitalització de tot el material perquè sigui consultable virtualment. 
– Creació d’un nou servei a la web de l’INH d’aquest catàleg de consulta. 
– Nou servei de consultes in situ a la biblioteca, amb cita prèvia i segons horari establert. 
– Possibilitat d’assessorament presencial amb En Jordi Bilbeny. 
– Manteniment (costos fixos mensuals i tasques informàtiques)’

Si voleu participar ho podeu fer des d’aquí

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any
120€/any
Si encara vols ajudar-nos més, pots fer-te'n com a Protector.

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.