Els alumnes de Pollestres son orientats cap al col·legi  François Miterrand, de Toluges, una vegada han acabat la primària. Però el Conseil Departamental ha decidit que, a partir del curs 2018- 2019, aniran a un col·legi de Perpinyà. Això no ha agradat als pares dels alumnes.

Després d’una reunió amb el batlle de Pollestres, Daniel Mach, i els professors, els pares d’alumnes han decidit oposar-se al que consideren una ‘mesura incoherent‘ i lluitar contra  aquesta decisió llançant una petició. En alguns dies, ja han recollit 1063 firmes.

Gaëlle Rodier, una de les representants de l’associació de pares d’alumnes, recorda, en una entrevista al diari l’indépendant que ‘ja l’any 2013 van voler fer aquest canvi, però gràcies a la feina feta pel nostre batlle, Daniel mach, i el llavors batlle de Toluges i conseller general del cantó, Louis Caseilles, es va evitar‘. També es queixen que ningú els ha rebut, només el batlle de Pollestres, que ha estat rebut pel director acadèmic dels serveis de l’educació nacional i avui serà rebut per la consellera departamental Marie-Pierre Sadourny, encarregada d’aquest dossier.

Els pares d’alumnes creuen que només hi ha dues solucions :

  • La primera és de simplement llançar la construcció de l’extensió del col·legi de Toluges .
  • La segona ve del municipi de Pollestres. El batlle renovarà la seua proposició de posar a disposició del Conseil Departamental un terreny per a la construcció d’un nou col·legi que podria acollir els alumnes de nombrosos municipis limítrofs i permetria així desembussar alguns col·legis de les rodalies.

També han decidit que, demà dimarts ocuparan l’escola primària de Pollestres, en senyal de protesta.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]