Featured Video Play Icon

Com cada any, quan falten només tres mesos pels primers exàmens de baccalauréat, el Ministeri de l’educació nacional a fet pública la classificació dels liceus , que , com sempre es divideixen en liceus d’ensenyament general i tecnològics , i en liceus professionals.

En aquesta classificació, a més de tenir en compte l’obtenció del diploma,  també s’hi avalua  la manera com les institucions acompanyen els alumnes de segon fins al  baccalauréat.

En quant a Catalunya Nord, en l’apartat de liceus d’ensenyament general i tecnològics les tres primeres places estan ocupades per liceus privats :  Saint-Louis de Gonzague i Sainte Louise de Marillac al 100% , i Notre-Dame de Bon-secours al 97%. Es dóna la circumstància que el liceu de Saint Louis de Gonzague arriba primer també a la regió , així mateix es el primer en l’acompanyament dels alumnes de segon durant tot el recorregut fins a l’obtenció del BAC amb una taxa del 87%.

En quant als liceus públics el liceu de Prada de Conflent Charles Renouvier, es el primer amb un 96% d’aprovats , el de Canet de Rosselló Rosa Luxembourg, i el de Font Romeu Pierre de Coubertin, tenen uns resultats del 94%.. Quant a l’acompanyament, el primer liceu públic es el de Prada de Conflent  Charles Renouvier, amb un 86%. 

 Si parlem dels liceus professionals, la cosa canvia, ja que son els liceus públics els millors classificats:

El liceu  Hôtel Resto Léon Blum  de Perpinyà amb un 96%  i un 84% en acompanyament als alumnes  es el primer classificat ,i el liceu Christian Bourquin d’Argelers de la Marenda es segon amb un 95% . El tercer classificat es el privat de Sainte Louise de Marillac de Perpinyà, amb un 92%

Podeu consultar totes les dades oficials aquí. En el vídeo que acompanya a aquesta notícia trobareu com fer-ho

Missatge de Vicent Partal

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb