Featured Video Play Icon

* Un ferit greu per arma blanca, en una baralla a la Plaça del Puig dijous a la nit. La baralla va començar per una discussió entre dos grups de persones i va degenerar en un enfrontament amb ganivets i bats de beisbol.

Un home d’uns 50 anys, va rebre una ganivetada a  l’artèria caròtida, i va ser evacuat en una emergència vital a l’hospital de Perpinyà, però no es tem per la seua vida. Altres dues persones van resultar lesionades lleugerament. Tres persones han estat interpel·lades i col·locades en guarda vista.

* Martin Fourcade podria aconseguir un 6é títol Olímpic. El nord-català, Martin Fourcade, podria ser el beneficiari de la desqualificació per dopatge de quatre biatletes russos. Segons va anunciar la  IBU( Federació internacional de Biatló.

Malgrat que no ha donat noms, el del biatleta, campió olímpic 2010 de Mass Start, Evgeny Ustyugov, és un dels que podria estar implicat.  Si fos així, Martin Fourcade, recuperaria el títol , ja que va quedar segon en aquesta cursa olímpica. Segons la federació russa, tres dels quatre biatletes implicats ja estan retirats.

* A partir d’avui no es podran vendre més bombetes halògenes. Sis anys després del final de les bombetes incandescents, les bombetes halògenes estaran prohibides per a la venda des de l’u de setembre del 2018 a  tota Europa, a causa del consum excessiu d’electricitat i la seva esperança de vida inferior a altres productes competidors. Aquesta prohibició, no afecta els  2 models: R7s i G9.

Malgrat aquesta prohibició, els magatzems podran vendre els estocs que tinguin a les seues botigues. Els consumidors són convidats a canviar a bombetes LED (‘light-emitting diode’ que significa ‘díodes emissors de llum’) i bombetes fluorescents compactes (o de baix consum).

* Avui us presentem el darrer vídeo d’Òmnium. Penjat al seu canal de Youtube ahir divendres, en aquest l’actor Francesc Orella ‘té un missatge per tots vosaltres, creadors de curtmetratges, documentals, websèries, videoblogs i nous formats!

Desperteu la vostra creativitat i participeu. Encara hi sou a temps!’. Per més informació visiteu la  web VOC.  Els premis i mostra d’audiovisuals en català, que atorga  Òmnium.