Featured Video Play Icon

* Hermeline Malherbe llança una peticó per internet per salvar l’estatut dels bombers voluntaris. El passat 21 de febrer la cort de justícia de la Unió Europea va dictaminar el que es conèix com a ‘Arret Matzak’ que els bombers voluntaris europeus , han de ser considerats com a treballadors i estan subjectes a la Directiva 2003/88, que no és el cas actual a França.

Europa també afirma que el temps d’atenció domiciliària és temps de treball en el sentit de la Directiva 2003/88. La retribució per a aquestes hores de treball és responsabilitat de cada Estat membre. La Presidenta nord-catalana defensa que els bombers han de mantenir el mateix estatus que tenien abans d’aquest decret. Per això ha posat en línia una petició que podeu signar aquí .

* A Salelles busquen un misteriós lladre de tombes.  Des de fa un temps, la tomba d’un jove de 26 anys que va morir en un accident de trànsit és continuament, profanada, i robada per un o més individus.

Es va depositar una denúncia a la gendarmeria, però mentre esperen els resultats la comuna ha decidit encarregar a la polícia municpal d’aquesta enquesta. Aquesta no és la primera vegada que es profana la tomba d’un jove del poble. Fa uns anys, a dues tombes erigides en el nou cementiri de Salelles, un mort de 20 anys i un bebè havien sofert el mateix robatori, semse que l’enquesta donès cap resultat.

* Avui dijous a les 18h30 a La Llibreria Catalana és farà un acte: Reflexions sobre la trilogia de Yuval Noah Harari Presentació i moderació a càrrec de Pere Manzanares.
Yuval Noah Harari és doctor en Història per la Universitat d’Oxford i professor al Departament d’Història de la Universitat Hebrea de Jerusalem, especialitzat en Història del Món. La seua recerca se centra en les qüestions generals, com ara la relació entre la història i la biologia, si hi ha justícia en la història o si el progrés comporta felicitat. El 2012 va ser guardonat amb el premi Polonsky de creativitat i originalitat en les disciplines humanístiques. ‘Parlarem i debatrem sobre la trilogia de l’autor’ Sàpiens. Una breu història de la humanitat’, ‘Homo Deus. Una breu història del demà’ i ’21 lliçons per al segle XXI’.

* Avui us presentem un vídeo de Vilaweb Nacional sobre l’Acte unitari al palau de la Generalitat per acomiadar els presos polítics catalans. 

Ajudeu a donar-los tota l’energia pacífica en el moment de la seva partida. Ara és el moment de ser forts i serensés una frase de Meritxell Lluís, dona de Josep Rull, en l’acte que ha organitzat el govern al palau de la Generalitat per acomiadar els presos, que divendres seran traslladats a Madrid.

Tot i que encara no se sap la data d’inici del judici, familiars i polítics han fet aquest acte d’unitat, on també hi havia membres dels comuns com Gerardo Pisarello i Jaume Asens. El president Torra, que també ha pres la paraula, ha demanat ‘estar a l’altura del moment històric que ens ha tocat viure. Ens jutgen a tots, a tot un poble i al seu dret d’autodeterminació’. També ha aprofitat per demanar un cop més ‘la seva absolució i que tornin com a persones lliures’. ‘No ens deixarem intimidar per la injustícia i l’odi’, ha afegit.