Featured Video Play Icon

* Enguany, Òmnium cultural que reparteix també la Flama del Canigó , ha fet públic el missatge que acompanya a la flama escrit per Jordi Cuixart.  L’entitat, ha anunciat que la Flama arribarà enguany a Hamburg, Brussel·les, Ginebra i Edimburg.

Sortirà avui dissabte al migdia del Parlament de Catalunya, on el president de la cambra, Roger Torrent, l’haurà rebut arribada directament del cim del Canigó. Quatre representants de la Junta Nacional d’Òmnium seran els encarregats de transportar en avió els quinqués amb la flama fins a les quatre ciutats europees on hi ha exiliats els líders polítics catalans.

Enguany els quinqués substituiran una de les senyeres, que tradicionalment pengen de les dues nances, per un llaç groc, símbol de solidaritat amb els presos polítics i exiliats. En quant a Catalunya Nord, podeu consultar aquí els horaris i les comunes que rebran la Flama del Canigó, repartida pels Focs de Sant Joan

* Arriba el  festival Total Festum el festival de les llengues i cultures catalana i occitana. Aquest festival arriba enguany a la seua 13a edició, i acabarà el pròxim 8 de juliol. El festival proposa una programació rica, majoritàriament encatalà i occità  i  activitats participatives gratuïtes : teatre, música, ball, literatura, gastronomia, etc.

Per primera vegada acabarà a Catalunya Nord, en una festa organitzada pel Casal de Conflent , el dies 7 i 8 de juliol. Podeu consultar aquí el programa d’aquests dos dies

 

* Un incendi en un habitatge del Bas Vernet (Perpinyà), va deixar un balanç de 6 persones ferides. Va tenir lloc la passada nit de dijous a divendres, cap a les 5h 15 al carrer de les Vinyes.

Una dotzena de bombers es van desplaçar a l’immoble , on viuen diverses famílies. Una vegada apagat l’incendi, els bombers van transportar a la clínica de Sant Pierre a 6 persones, per a controls després d’haver inhalat fum. Ahir divendres al matí,  els servei d’intervenció encara estaven  sobre el terreny per netejar les restes,  mentre que l’origen de l’incendi no ha estat determinat. Un equip de la policia, serà l’encarregat de  l’enquesta per tal de precisar les circumstàncies d’aquest incendi.

* Petició pública perquè l’ajuntament posi una navette gratuïta des del parc de les exposicicons al centre vila de Perpinyà. L’autor d’aquesta petició es Brice Lafontaine, i està sostingut per Alternatives, En Marche 66  i Perpignan Equilibre.

Segons explica: ‘Això forma part de les demandes de repetició que he pogut formular des de 2014 i les nostres eleccions municipals. El batlle i president de la comunitat urbana de Perpinyà Metropôle, s’hi nega‘.

El regidor argumenta també que: ‘els transports en comú són de la competència de la comunitat urbana però amb certes condicions -sobretot de servei específic- poden ser pagades pels municipis, com a Canet o a Pollestres’. Si voleu signar la petició ho podeu fer aquí