* Augmenten les tarifes de gas. l’augment es d’un ’1,3% és de la tarifa regulada del gas, a l’1 d’agost. Aquest augment no serà el mateix per a tots els usuaris, de fet, només serà del 0,7% per als que utilitzen gas per al doble ús de la cuina i aigua calenta, del 0,3% per als clients que utilitzin gas només per cuinar i 1,4% per a les llars  que  s’hi escalfen amb gas.

* Augment de les tarifes d’electricitat. Les tarifes regulades d’electricitat augmenten un 1,55%. 24 milions d’abonats  es veuen afectats per aquest augment de les tarifes regulades per l’electricitat subministrada per EDF, i establertes per l’Estat francès.

* A partir de dissabte 1 d’agost a tots els aeroports francesos serà obligatori fer tests als viatgers de 16 països. Els viatgers dels Estats Units, Algèria, Bahrain, Brasil, Emirats Àrabs Units, Índia, Israel, Kuwait, Madagascar, Oman, Panamà, Perú, Qatar, Sud-àfrica, Sèrbia i Turquia, seran sotmesos a un test PCR  que es farà amb una mostra presa del nas utilitzant un petit cotó.

 *Prima a la conversió d’un vehicle. Només es conservarà la prima de 5.000 € per a un vehicle elèctric , així com la prima addicional de 1000 euros, que concedeix l’Estat als compradors que viuen o treballen en una zona amb baixes emissions.

*  Assegurança de l’atur. La reforma de l’assegurança d’atur introduïda l’1 de novembre de 2019, suspesa fins l’1 de gener de 2021, patirà alguns canvis a partir de l’1 d’agost. L’entrada en vigor de la primera sèrie de mesures només s’aplicarà a les persones que van perdre la feina entre l’1 d’agost i el 31 de desembre de 2020, és a dir que les persones que van perdre la feina durant el confinament noseran afectades. Des de la reforma de l’1 de novembre, hauríen d’haver treballat almenys sis mesos dels últims 24 per tenir dret, en lloc de quatre mesos dels últims 28. La rendibilitat cada quatre mesos es calcularà durant els darrers 24 mesos i no 28. El llindar que permet una recàrrega de drets, quan treballi durant el seu període d’atur, romandrà alineat amb les condicions d’afiliació i, per tant, serà de quatre mesos ( en lloc de sis) quan només passava un mes abans de l’1 de novembre.

  • L’alocació de la tornada a l’escola. Pagada a partir del 18 d’agost, l’indemnització de tornada escolar ascendirà a 369,95 €uros per a cada nen de 6 a 10 anys, 390,35 €uros per a nens d’11-14 anys i 403,88 €uros per a joves. de 15 a 18 anys (excepte Mayotte).

* i… com podeu llegir a una altra notícia nostra d’avui, no hi haurà publicació de Vilaweb Catalunya nord, NO per voluntat nostra!

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any
120€/any
Si encara vols ajudar-nos més, pots fer-te'n com a Protector.

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.