El passat 25 d’agost del 2015, Erika, una jove perpinyanesa de 17 anys, va morir després d’haver rebut 8 punyalades amb un ganivet al Parc Maillol, situat al barri de l’Alt Vernet, de Perpinyà.  La noia havia estat degollada. El presumpte culpable és Kader Djidel, el seu antic nuvi que, llavors, tenia 18 anys.  Dilluns passat al vespre va assistir, fortament custodiat, a la reconstrucció del crim.

Kader Djidel s’havia entregat, anant al comissariat poc després  que s’hagués trobat el cos de la noia. Va declarar que no ‘suportava la seua ruptura amorosa’.

La reconstitució havia de permetre a la jutge d’instrucció encarregada de l’informe, de verificar les afirmacions de Kader Djidel amb la realitat del terreny. El jove reconeix els fets però sempre ha negat tota premeditació. Segons ell, va ser Erika qui hauria anat a la cita, portant un ganivet.

Cal recordar que, també, hi ha dos menors acusats de ‘no haver donat assistència a una persona en perill’. Sembla ser, a més a més, que les declaracions d’aquests no concorden amb les del presumpte assassí.

La policia va desplegar grans mitjans de seguretat, amb motoristes, gossos, i policies amb armilla anti-bales .

A la reconstrucció van assistir, la jutge d’instrucció, un membre del parquet, els policies encarregats de la investigació, així com membres  especialistes de la policia científica i tècnica, dos forenses, la mare de la víctima, acompanyada del seu advocat Me Étienne Nicolau, els dos menors acusats, assistits pels seus advocats Mes Nassier i Brousse, el pressumpte culpable,  Kader Djidel, assistit pels advocats Me Jean-Robert Phung i Fabien Large.