Mentre que s’acaba d’obrir una investigació a l’oficina d’un jutge perpinyanès, encarregat de buscar als autors del doble acte de vandalisme comesos al rellotge solar, els resultats de la contravaloració  de l’expert tècnic de l’Apave, realitzada a petició de la comunitat urbana, s’ha fet pública . La seua conclusió es que les reparacions de la fletxa danyada,  la xifren en   242.460 €uros. (H.T) .

Aquesta suma que és molt més alta que el que, realment va costar aquesta escultura, ja que el seu preu va ser de 208 000€ (H T).

A més a més, en el seu informa l’expert assenyala que ‘hi ha reparacions importants que cal planificar incloent l’enfortiment de les plaques xifrades en el primer terç del treball, la galvanització de les parts danyades i el reforç de la caixa superior’ Així mateix en la impossibilitat d’accedir a l’interior de l’estructura, l’expert recomana, a més, un control més profund de les soldadures potencialment deformades per la calor del foc, que va arribar  a més de 500 graus. De fet, adverteix que ‘la corrosió de l’acer donarà lloc a la pèrdua de seccions que comportaran problemes d’estabilitat’.

Aquest preu és el que fa dubtar a la comunitat urbana de realitzar les obres de reconstrucció, però encara no han pres cap decisió.