Featured Video Play Icon

La instal·lació properament de dues antenes relleu, fan polèmica al poble de Costoja. D’aquí uns dies, està previst que s’instal·li una primera antena relleu, a uns quants centenars de metres dels primers habitatges de la comuna.

Els opositors a aquesta instal·lació,  es qüestionen  sobre la utilitat d’aquest projecte, segons ells, distorsionarà una església i el seu poble.

Laetitia Picot, membre del collectif citoyen de Coustouges, es qüestiona aquest projecte : L’antena sortirà  trenta metres d’alçada i en comparació amb el campanar ,l’impacte visual serà total. Sabent que la fibra arribarà de manera imminent al poble, ens demanem si cal portar aquesta contaminació electromagnètica a una petita joia del patrimoni català‘.

Per la seua banda, el batlle Michel Anrigo, ha declarat: ‘ La primera elecció per instal·lar aquesta antena, va ser rebutjada pels Bâtiments de France. El lloc escollit per l’operador Free, està a 200 metres del primer habitatge, i a 475 metres de l’església, i aquí aquest organisme, ha donat el seu acord.’

La segona antena prevista, tindrà molt menys impacte visual, ja que s’instal·larà al Llogaret de Vila-Roja.  Aquesta antena relleu és necessària, segons el batlle, perquè aquesta zona muntanyosa es pugui cobrir completament, i tingui connexió. Podeu veure un reportatge de France 3 Pays Catalan.