Ha estat una setmana de traca de les que no s’obliden per la dissonància dialèctica independentista per l’acte a Perpinyà. Mentre el poble, disciplinat i solidari, es va sumant als autocars i autocaravanes per assistir a Perpinyà el 29 de febrer, un sense sentit polític impregna les xarxes.

I és que pensem que aquest acte no va de partits, va de reivindicar la democràcia, els drets, les llibertats i la no repressió del poble català (més de 2500 represaliats). Que les cares visibles de l’acte siguin de @JuntsxCat: conseller Comín, president Puigdemont i consellera Ponsatí (als quals se’ls espera, de forma emotiva, per donar la benvinguda a CAT Nord , després de dos anys d’exili) no vol dir que tota la gent que assisteixi sigui de JuntsxCat ni tan sols hi simpatitzi. Ben segur que molts més o tots ho celebraríem més si aquest fos el gran acte d’unitat de l’independentisme, sense treure-li el mèrit al líder Puigdemont per haver triat l’exili, en el seu moment, com el camí de l’esperança i de la llibertat, perquè Puigdemont és un líder que no necessita embolcall polític.
Insistim: perquè no fem un acte unitari que harmonitzi l’independentisme fora de les quotes electorals de poder?

Dit això, continuarem parlant de les accions d’un poble que persisteix i no es rendeix davant la repressió, així, com de l’alegria en veure sortir de les presons, no totalment com es mereixen, a la presidenta del Parlament Carme Forcadell i a la consellera Dolors Bassa. Volem fer esment del seny judicial de l’advocat Boye, que va obrint el camí de la justícia europea. També volem citar la visió pressupostària d’en Joan Canadell, president de la Cambra de Barcelona, que com diu a @vilaweb: “les polítiques actuals són pitjors que la del peix al cove, perquè no hi ha sardina ni llobarro. Té alternativa per al pressupost de la Generalitat ben diferent de la del pacte amb els comuns: que no s’augmentin els impostos, que es reclami allò que deu el govern d’Espanya i que es comenci a rebaixar el dèficit fiscal. Que en cap cas no s’augmenti el deute’. També opina que:’ la independència és tan possible com que el mur de Berlín va caure quan ningú es pensava que fos possible’.

Persistim

Cada dia són més les persones citades a declarar, tal com indicadors @alertasolidaria: més de 200 pels talls de l’AP-7 i N-340 convocades per ‘Tsunami Democràtic’. En aquest sentit, avui declara en Joan Jubany a la caserna de la GC de Sant Andreu de la Barca. Ahir declaraven per mobilització post-sentència a Terres de l’Ebre en Rai, n’Àngels, en Joan i en Felipe als Jutjats d’Amposta, l’Alfred Sabadell als Jutjats de Mataró, un represaliat @laforja_girones a Girona i n’Oriol, l’Edgar, na Marina i en Ricard als Jutjats de Reus.

El passat dissabte, a la plaça del Sol de Madrid i del barri de Gràcia de Barcelona es concentraven milers de persones per exigir #DaniLlibertat. En Dani porta quatre mesos a la presó per defensar el referèndum del primer d’octubre. Amb la lectura del Manifest es recordava també a en Charles (en breu jutjat) i a en Charaf i n’Ibrahim. Com sempre, les @teiximrepublica assistien sempre voluntàries amb les caixes solidàries per @alertasolidaria.

Continuem indicant que són moltes les persones, detingudes, encausades, multades i pendents de judici i per les quals es realitzen ‘jornades antirepressives’, sopars grocs de suport a @detingudes23S; sopars de carmanyola a les presons de ‘Mas Enric, Lledoners i Puig de les Basses’ pels presos/es polítics/ques (el 14 de febrer a Puig de les Basses: Parlaments de @sanitarisxrep i concert: els perduts de Sant Esteve de les Roures), vermuts solidaris: el 21 de febrer #AndreuAbsolució a la ‘Fira de gralla, dolçaina i tabal’ a la ‘Fira de l’oli de Terres de l’Ebre i el 23 de febrer #AdriàAbsolució a la ‘Clotçotada’ a la Plaça Mercat del Clot de Barcelona.

Resistim

Mentrestant la Meridiana resisteix : el passat cap de setmana, durant sis hores, els manifestants plantaren cara al feixisme. Resisteixen també Marina, Gran via/Entença, Dublin i, el passat dijous, s’estrenava el primer tall a Barcelona de ‘Les Corts resisteix’ contra la vulneració dels drets i llibertats.

Girona també resisteix. Cada dia, de 20 a 21h, amb la #cruïllagroga, denuncia la repressió i l’alliberament de totes les companyes segrestades, de forma cultural i musical, amb concerts com el de na Navratilova, Jam Rebel o Joe Robinson. Resisteixen també #Forners de la Selva, #AltTer a Vic, Lleida i Tarragona.

Malgrat aquests esforços, però, el desgast emocional per la repressió sembla que no ens deixa avançar com voldríem. Per això, els Psicòlegs per la Independència @psicolegsanc ens ajuden a gestionar les nostres emocions amb el Decàleg per cuidar-nos de la repressió https://t.co/rz2niayYaO via @psicolegsanc de Jaci Molins, de recomanada lectura. També comptem amb l’ajut dels ‘Tallers de gestió emocional i resiliència’ que han realitzat al territori: l’últim a Mollerussa, adreçats a tothom que en tingui l’interès i/o la necessitat. https://psicolegsperlaindependencia.wordpress.com/2019/10/02/tallers-gestio-emocions-resiliencia/amp/?__twitter_impression=true

L’objectiu d’aquests tallers és donar eines per combatre el desgast emocional i aprendre a cuidar-nos en aquest context marcat per la repressió. Es tracta, doncs, com ells diuen, d’aprendre a cuidar-nos per a continuar la lluita. L’objectiu, com sempre, la independència. Seguint les orientacions del citat decàleg agraïm al poeta per la llibertat, Pere Pèries, el seu vers:

‘Si el millor que se t’acut
perquè no marxi
és provar de fer-me por,
ni has entès res,
ni em queda ja, per tant,
esperança que ho entenguis’.

Gràcies per la solidaritat literària d’en @PerePeries i la gràfica d’en @Byjunkye , @paco_santero i @jordimagria 1.

Rusc d’abella.