Featured Video Play Icon

* Perpinyà serà capital de la sardana i del ví l’any 2019.  La Capital de Catalunya Nord, acollirà dues capitalitats: per una banda, agafa el relleu de Figueres i passa a ser capital de la sardana, també agafa el relleu de capital europea del vi, aquesta vegada es Lisboa qui le passa l’antorxa. Aquesta serà la primera vegada que una ciutat de l’estat francès rep aquesta nominació. Així doncs, suposem que durant tot l’any es duran a terme actes d’aquests dos esdeveniments.

* L’estació de Font Romeu anuncia l’obertura de pistes suplementaries.  Malgrat que les temperatures estan bastant suaus, a la muntanya a la nites tornen molt fredes. Això a permès que , l’estació del Capcir decideixi obrir unes pistes suplementaris en concret , una pista vermella, una de blava i una de negra, estan a disposició dels esquiadors en aquest darrer dia de l’any. Això significa que el nombre de pistes obertes son  20 sobre les 41 que compta aquesta estació. També ha posat en funcionament una telecadira addicional.

* Un incendi a Brullà a mobilitzat a 40 bombers i a cremat dos hectàrees de bosc. El foc a començat a prop de la RD 40, cap a les 12h30 del matí i s’ha donat per controlat a les 15h d’avui dilluns.

Uns 40 bombers, inclosos vuit camions  i sis altres vehicles d’emergència, s’han desplegat al voltant del desastre, un lloc plantat amb roures verds i espeses bardisses. El vent que bufa, ha dificultat la tasca dels bombers, però finalment han pogut apagar l’incendi.

* Us presentem el darrer vídeo d’Òmnium cultural. Intitulat la cel·la, és de 25 segons Com diuen els creadors: ‘Si aquests 25 segons se t’han fet llargs, imagina passar-te 25 anys aquí per haver permès un debat, convocat una manifestació o defensat una votació. I ara imagina sortir-ne amb els ideals intactes.I havent guanyat‘.

Òmnium convida r a imaginar-se dins la cel·la durant 25 anys. Amb aquest llançament, Òmnium Cultural vol denunciar la situació injusta que viuen els 9 presos des de fa més d’un any i ‘el judici a la democràcia que està a punt de començar’.Sobre l’estètica del vídeo, afegeix que ‘la sobrietat de la imatge i l’absència de so i veu en off, pretén denunciar la duresa de la presó’.