L’assumpte va començar l’any 2009, quan un capellà de la parròquia de Sant Josep de Perpinyà, va ser col·locat en guàrdia vista, després que un jove de 18 anys, diposites una planta, on acusa el capellà   d’haver-ho violat tres anys abans. Denuncia sobretot actes de fel·lació i de masturbació. L’arrest que va provocar més que sorpresa, estupefacció dins la comunitat catòlica nord-catalana

De 40 anys, en aquell temps, el sacerdot és particularment relacionat amb el jovent, en tant que capellà dels escoltes d’Europa i del col·legi Joana d’Arc  de Perpinyà. Alguns anys abans, l’home , havia sigut  secretari general del bisbe. Sembla que els fets van passar durant el temps que era responsable dels escoltes, quan haurien passat els fets denunciats. El capellà hauria trobat el noi i desenvolupar  uns vincles gairebé paternals, fins al punt d’allotjar-lo al seu presbiteri quan treballava a Canet de Rosselló.

Immediatament retirat del càrrec pel bisbe, l’home  és col·locat  sota control judicial. El temps de la investigació, l’Església el confina  a l’abadia de Sainte-Marie-el-Desert a  l’Haute-Garonne, on està subjecte al règim molt estricte dels monjos trapencs. En aquesta época, Monsenyor Marceau, bisbe de Perpinyà, va dir que mai no havia rebut cap queixa sobre ell.

Durant les investigacions dutas a terme per la policia, es van identificat dues víctimes més, dos adolescents alss que hauria imposat actes i ‘jocs’ sexuals.

Nou anys desprès el capellà serà jutjat pel tribunal d’assises de Catalunya Nord, en un procès que durarà una setmana. Està acusat de ‘violació  i agressió sexual a menors de més de 15 anys, i de corrupció de menors.

Dues associacions s’han constituit en part civil : ‘ les guides et scouts d’Europe’ i l‘associació diocesana de Perpinyà