La ministra Geneviève Darrieussecq, secretaria d’estat  del ministre de les  forces armades, va visitar dissabte passat Catalunya Nord, per assistir a la inauguració d’una estela en memòria dels Harkis al Camp de Ribesaltes, i va aprofitar per assistir al congrès dels Batlles i adjunts (AMF66) que va fer a Prada de Conflent.

En el moment del discurs, l’antiga batllessa (MoDem) de Mont-de-Marsan, va deixar a tothom bocabadat. Especialment en un moment en què els 120 representants electes donaven suport als “germans catalans” i als 9  presos polítics catalans, a la ministra no se li va occorrer res millor que dir: ‘Aquí, teniu un particular sentiment per  a la defensa de l’occità (…) ‘ va declarar amb orgull.

En sentir aixö, els batlles i elegits presents en aquell moment van xiular i escridasar a la ministra, sorpresos  per aquest error. Això va fer riure a la majoria dels presents  però alguns elegits no van apreciar realment aquest error de l’ex batllessa  de Mont-de-Marsan. En terra catalana.

Geneviève Darrieussecq, va fer un comentari a la seua compte oficial de twitter que podeu llegir aquí, però sense fer cap esment al seu error.

  • NDLR:  Senyora ministra; No ha aprés bé la lliçó abans de venir, no tenim res en contre de l’occità però aquí la més que necessita ajuda és la llengua nostra: i és el català!