L’Institut Ramon Muntaner (IRMU) , fundació privada dels Centres d’Estudis de Parla Catalana, convoca la V Beca d’Investigació Joan Veny, amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura. La beca es concedeix a treballs de recerca que, d’una manera general, tinguin com a objectiu l’estudi de qualsevol aspecte vinculat amb la variació lingüística i l’estandardització del català arreu dels territoris on es parla. S’adreça a investigadors de l’àmbit dels centres d’estudis que, tant a títol individual com de manera col·lectiva, presentin un projecte de recerca adequat a les bases.

L’import total de l’ajuda és de 6.000 euros i el termini per dur a terme el projecte és de dos anys. La Beca Joan Veny s’inscriu en les polítiques de cooperació de la Direcció General de Política Lingüística amb el conjunt de territoris de parla catalana.

Els resultats eran valorats en règim de concurrència competitiva, d’acord amb l’interès científic del projecte presentat, la metodologia de treball, l’historial científic del sol·licitant o del grup que presenta la proposta, el grau d’interès de la proposta: innovadora i d’interès general, i la participació de centres d’estudis.

El veredicte del jurat de la beca es farà públic durant el mes de gener de 2016, i les sol·licituds s’han de fer arribar a la seu de l’Institut Ramon Muntaner abans del 23 de novembre de 2015.

En edicions anteriors, els treballs becats han versat sobre temes com la varietat lingüística geogràfica del Baix Ebre i el procés d’estandardització, el manteniment i la pèrdua de formes pròpies en els usos i models de l’estàndard oral en pallarès, i les preposicions en català nord-occidental.

L’Institut Ramon Muntaner va ser constituït el mes de juliol de 2003. L’entitat va néixer d’un acord entre la Generalitat de Catalunya i la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana, que representa la voluntat de tots els centres que hi són adherits. La seva finalitat és la difusió i el suport als projectes d’investigació i de promoció cultural dels centres i instituts d’estudis de parla catalana, entitats dedicades principalment a l’estudi de la història, el patrimoni cultural i natural i les ciències socials i humanístiques i a la divulgació cultural dins els àmbits local i comarcal.

Podeu baixar des d’aquí el PDF amb les bases per poder optar a aquesta beca

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any | 18€/trimestre
120€/any | 35€/trimestre

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.