La movilització de la clínica La Pinède de Sant Esteve del Monestir, s’esten com una basa d’oli als centres del grup ORPEA : Ahir dijous , uns 40 treballadors de la clínica Mar Air Soleil de Cotlliure, es van afegir als  treballadors de Sant Esteve que, recordem, estan de vaga des del passat 4 de setembre, lluitant per obtenir millors condicions de feina.

El centre de Cotlliure, també vol obtenir, més mitjans materials i humans. Denuncien una manca d’efectius crònic que  causa una degradació de les seues condicions de treball i de la qualitat de les cures aportades als pacients.

Cal recordar que el Grup ORPEA, és propietari de 357 establiments a tot l’estat francès, i genera un volum de negocis superior a tres mil milions d’€uros.

Malgrat que dilluns passat, van tenir una reunió a la prefectura i dimarts un altre a l’Agence Régionale de Santé, les negociacions continuen en punt mort, segons afirma a José de Jésus, secretari general de la Unió Locale CGT de Perpinyà nord  ‘el dossier s’enfonsa ja que la direcció refusa tot diàleg. No estan a l’escolta dels treballadors‘.

Els treballadors de les dues clíniques, esperen que altres treballadors del grup ORPEA, reforçaran la seua vaga, unint-se també a les seues reivindicacions.

Missatge de Vicent Partal

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb